Yaşadığımız dünya 21.yüzyılın geride bıraktığımız neredeyse 20 yılında büyük değişimler yaşamış ve yaşamaktadır. İnternetin evrilmesiyle beraber hayatlarımız da evrilmiştir. 146'dan garip sesler eşliğinde internete girilen devir artık herkesin 7/24 online (eski dilde çevrimiçi) olduğu bir çağa kendini bırakmıştır.
Türkiye bu çağa ise tüketici anlamında iyi uyum sağladığını söylemek pek de yanlış olmaz. İnternet kullanımı, akıllı telefon sahip olma oranı toplumun genelinde çok büyük rakamlara ulaşmıştır. Yine de internet kullanımının genel olarak sosyal medya kullanımı olduğu gerçeği düşünülmesi gereken bir noktadr.
İnternetin ve teknolojinin hayatımıza bu kadar girmesiyle beraber eskiden bize normal gelen bir çok aktivite artık çağdışı kalmıştır. Hatta internet hayatımıza girdikten sonra karşımıza çıkan bazı yenilikler bile artık eskimiştir.
Örnek vermek gerekirse; müzik CD'si alınan dönem internetle beraber önce internetten müzik indirmeye geçmiştir. Bunun için Apple gibi firmalar ürünler üretmiş, tanıtımlar yapmışlardır. İnternetin her "cebe" girmesinden sonra ise artık şu anda ezici çoğunluk internetten müzik indirmemekte veya satın almamakta, müziğini stream(yayın) uygulamarıyla dinlemektedir. Aynı hikayeyi film izleme etkinliği için de söyleyebiliriz.
PDF ise format ve konum olarak bu saydıklarımdan ayrılmaktadır. Adobe Acrobat tarafından 1993 yılında yayınlanan pdf, en yaygın döküman formatı olarak tahtını korumaktadır. Avantajları arasında bir çok okuyucu program hatta tarayıcılar tarafından bile okunabilmesi vardır. Portable Document Format'tan (Taşınabilir Belge Biçimi) kısaltılan pdf'in ilk amacı isminden de belli olacağı üzere taşınabilmesidir. Bu dijital taşınma yetisi pdf'i hala canlı ve alanında lider kılmaktadır.
Ama bu taşınmaya yönelik olan yapısı elbette ki bazı kısıtlamarı da tasarımı gereği ortaya çıkarmaktadır. Bunlardan biri de üzerinde işlem yapmaktır. Örneğin birleştirme. İki dökümanı arka arkaya koyup tek dosya yapmak ne kadar kulağa rahat bir iş gibi gelse de, bunu yapan araç sayısı azdır. Özellikle yaptığım araştırmalar sırasında bunu yapan, bu topraklardan bu denizlerden çıkan bir siteye rastlamış bulunmamaktayım.
İşte pdfbirleştir.com'u bu yüzden kurdum. Elin oğlu pdf birleştirsin, ama biz de yapalım. Dijital çağı bir köşesinden yakalayalım. Elektronik olan, elle tutulamayan ama gözle görülen bu dökümanlar elimizdeki veya masamızdaki renkli ekranlarda bize bir şeyler ifade etsin, bilgiler versin veya güzel hikayeler anlatsın.
1'ler ve 0'lar arasında kalan değerlerle de mutlu olmak dileğiyle...
Çağrı
←pdfbirlestir.com